Hoofdsponsor NEC in diepe problemen: 'Volgende week worden knopen doorgehakt'

Hoofdsponsor NEC in diepe problemen: 'Volgende week worden knopen doorgehakt'

17-10-2018 15:22
69

Het is niet zeker of NEC nog geld krijgt van zijn shirtsponsor Energieflex. Op maandag kwam naar buiten dat het energiebedrijf uitstel van betaling heeft aangevraagd en op de rand van de afgrond staat.

Bewindvoerder Willem Jan van Andel laat aan de Gelderlander weten dat hij druk bezig is met het uitstel van betaling van Energieflex. "Volgende week worden de eerste knopen daarover doorgehakt", begint de bewindvoerder. "Eind oktober wordt dan duidelijk of NEC nog geld krijgt."

Energieflex is pas sinds juni 2018 de shirtsponsor van NEC; de Nijmegenaren ontvangen hun sponsorgeld in termijnen. Een woordvoerder van de club laat weten dat de club niet openbaar maakt of Energieflex achterloopt met de betalingen in deze termijnen.

NEC staat blijkbaar niet bovenaan de prioriteitenlijst van de schuldeisers. De 50.000 huishoudens waar Energieflex gas en elektriciteit aan levert, krijgen voorrang. "Er zijn een aantal schuldeisers die boven NEC gaan, maar daar kan ik nu nog niet meer over zeggen", aldus Van Andel. 

Lees ook: Financiële ramp dreigt voor NEC: "Het nieuws sloeg bij ons in als een bom"