Oud-Vitessenaren volgen Van Beukering op bij derdeklasser: 'Leuk om te doen'

Oud-Vitessenaren volgen Van Beukering op bij derdeklasser: 'Leuk om te doen'

17-10-2018 16:37
7

De oud-profs Nicky Hofs en Tim Cornelisse blijven tot minimaal het einde van het seizoen trainer en coach bij de Arnhemse derdeklasser MASV. De twee blijven trainer en coach bij de derdeklasser zolang het hun verplichtingen bij Vitesse niet in de weg komt te zitten.

Hofs (35) en Cornelisse (40) zijn de opvolgers van Jhon van Beukering bij MASV. De twee – zelf actief bij MASV 3 – zouden Van Beukering eigenlijk alleen op interimbasis opvolgen. Na een mislukte zoektocht naar een vervanger kwam voorzitter Eef Kasteel weer bij het tweetal uit, weet De Gelderlander. "De club heeft gezocht naar een opvolger, maar dat bleek lastig", aldus Cornelisse.

Cornelisse traint Vitesse Onder 16 en volgt de TC1 opleiding in Zeist, Hofs is assistent-trainer van Leonid Slutsky bij het eerste elftal van Vitesse. Zo lang het kan blijven de voormalig profvoetballers de banen combineren. "We vinden het leuk om te doen en het past", stelt Cornelisse. De afspraken tussen de trainers en MASV zijn duidelijk: Vitesse gaat altijd voor.

Het duo heeft een vaste rolverdeling bij de derdeklasser. Cornelisse is de coach tijdens de wedstrijden en Hofs leidt de trainingen. Cornelisse ziet het trainerschap bij MASV als een mooi avontuur en een mooi leermoment. "Het trainersvak is een ervaringsvak. Dit zorgt voor exta bagage."