Jeugdtrainer ziet 'nieuwe Van de Beek' in Jong Ajax-debutant: 'Heeft het in zich'

Jeugdtrainer ziet 'nieuwe Van de Beek' in Jong Ajax-debutant: 'Heeft het in zich'

17-10-2018 17:13
44

Met zijn zestien jaar en vijf maanden was Kenneth Taylor maandagavond de jongste debutant aan de kant van Jong Ajax in de competitiewedstrijd tegen Jong PSV. Zijn voormalig trainer Willem Weijs is ervan overtuigd dat Taylor het ver gaat schoppen.

"Ik hou niet van vergelijkingen, maar als je het hebt over kwaliteiten bij diepgang zonder bal, dan herken ik hem wel in Donny van de Beek", stelt hij in gesprek met Ajax Showtime. "Hij is een lopende middenvelder, maar ook iemand die oog heeft voor positie kiezen. Hij komt tussen de linies en is altijd op zoek naar vrije ruimtes, daar is hij heel goed in. Hij is goed tweebenig en hij is fysiek stabiel."

Verder roemt Weijs de 'absolute drive om beter te worden'. "Het is achteraf makkelijk praten, maar ik heb vaak tegen hem gezegd dat hij het in zich heeft. Het verbaast mij niet dat hij nu al debuteert in Jong Ajax, nee", vervolgt hij.

Volgens Weijs is Taylor niet bepaald het braafste jongetje van de klas. "Hij kan een klein ratje zijn die af en toe wat kattenkwaad uithaalt, maar als er getraind moet worden of je wil een serieus gesprek met hem aangaan, dan kan dat ook heel goed."