Henry: 'Jij kan in slaap vallen, hij praat gewoon door. Hij is een voetbalgenie'

Henry: 'Jij kan in slaap vallen, hij praat gewoon door. Hij is een voetbalgenie'

17-10-2018 18:16
11

Thierry Henry stelt dat de lessen die hij leerde van Arsène Wenger en Pep Guardiola hem zullen helpen tijdens zijn carrière als coach bij AS Monaco. Henry speelde bij Arsenal onder Wenger en bij Barcelona onder Guardiola. 

Henry gaf woensdag zijn eerste persconferentie als de nieuwe coach van Monaco. De lessen die hij heeft geleerd van Wenger en Guardiola zijn de sleutel tot zijn eigen ontwikkeling als coach, tekent AS op uit de mond van de Franse legende. "Ik heb geleerd van degene waarmee ik heb gewerkt", verklaart Henry.

"Arsène heeft mij veel dingen doen realiseren: wat het betekent om een professional te zijn, maar ook hoe je moet presteren. Je leert van mensen, maar moet er vervolgens je eigen draai aan geven. Pep is mijn referentie. Toen ik naar Barcelona ging heb ik mezelf opnieuw uitgevonden onder Pep. Je kan eindeloos over voetbal praten met Pep, hij slaapt nooit. Jij kan in slaap vallen, maar hij praat gewoon door. Hij is een voetbalgenie"."

Monaco staat momenteel op de achttiende positie in de Ligue 1 en dus weet Henry dat er veel werk aan de winkel is. Van twijfel was geen sprake. "Voor mij voelde het als een logische stap toen de aanbieding kwam. Dit is waar ik ben begonnen als voetballer en de club zal altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben. Om hier terug te komen en mijn trainerscarrière te beginnen is als een droom die werkelijkheid is geworden."