Nieuw leven voor Kuyt: Dat is een nieuw iets voor mij, wat ik erg leuk vind

Nieuw leven voor Kuyt: "Dat is een nieuw iets voor mij, wat ik erg leuk vind"

Gepubliceerd: woensdag 17 oktober 2018 om 20:19wo 17-10-2018 om 20:19

Voor Dirk Kuyt is het zwarte gat uitgebleven. Dat vertelt het Feyenoord-icoon aan Story. Hij is tegenwoordig druk bezig als trainer van Feyenoord O19.

"Mijn vrouw had gehoopt dat ik vaker thuis zou zijn, maar dat is er nog niet van gekomen", vertelt Kuyt, die ruim een jaar geleden stopte met voetballen. "Natuurlijk is het anders geworden. Ik kan nu de jongsten naar school brengen en ophalen. Dat is een nieuw iets voor mij, wat ik erg leuk vind. Als speler sta je daar nooit bij stil, omdat je niet beter weet."

De 104-voudig international van Oranje hield 'altijd in zijn achterhoofd' dat er ook een leven is ná het voetbal. "Ik weet hoeveel ik voor mijn carrière heb gegeven. Ik heb er veel voor gedaan en veel voor moeten laten. Het is het mij dubbel en dwars waard geweest, maar ik weet ook dat het voor Gertrude (vrouw, red.) en de kinderen soms moeilijk was."

"Dat ik er nu veel meer ben voor de kinderen, dat hebben ze verdiend. Nu zijn de mooie dingen buiten het voetbal belangrijk, al zal ik mijn sport nooit helemaal kunnen loslaten. Dat is ook niet erg, als je er maar een middenweg in weet te vinden", besluit Kuyt.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws