Ajax Vrouwen krijgt pak slaag en moet hopen op Champions League-wonder

Ajax Vrouwen krijgt pak slaag en moet hopen op Champions League-wonder

17-10-2018 20:52
17

Ajax Vrouwen heeft woensdagavond niet voor een stunt kunnen zorgen in de Champions League. Het oppermachtige Olympique Lyon was met 0-4 te sterk.

Ajax bereikte de achtste finales van de Champions League door een dubbele overwinning op Sparta Praag, maar kon die lijn woensdagavond niet doortrekken. Op De Toekomst was Lyon, dat de laatste drie seizoenen de Cup met de Grote Oren won, duidelijk een maatje te groot.

Amel Majri zette Lyon na twaalf minuten op voorsprong met een hard schot in de linkerhoek. Shanice van de Sanden was de aangever. Een kwartier later was het opnieuw raak. Een vrije trap van Selma Bacha was Ajax-doelvrouw Lize Kop te machtig: 0-2.

In de tweede helft ging Lyon nadrukkelijk op jacht naar meer goals - en die vielen ook. Nadat Vita van der Linden een Franse poging nog van de lijn wist te halen, sloegen Ada Hegerberg en Isobel Christiansen keihard toe: 0-4.

Door de nederlaag moet er een wonder gebeuren, wil Ajax zich nog plaatsen voor de kwartfinale van de Champions League. De Amsterdamse vrouwen zitten voor het eerst in de geschiedenis bij de laatste zestien. Over twee weken is de return in Frankrijk.