De Graafschap in de clinch met jeugdtrainer Feyenoord: 'Wij waren verrast'

De Graafschap in de clinch met jeugdtrainer Feyenoord: 'Wij waren verrast'

17-10-2018 22:13
4

De Graafschap ligt in de clinch met voormalig hoofd opleidingen Dennis te Braak (foto). Een arbitragecommissie moet aanstaande maandag in Zeist een oordeel vellen over het geschil.

De Graafschap en Te Braak hebben al maanden onenigheid. De situatie: Te Braak eist geld van De Graafschap en De Graafschap eist geld van Te Braak. De voormalig hoofd opleidingen kreeg in maart na vier jaar dienst een ontslagbrief van zijn werkgever, waarna de Doetinchemmer (45) aan de slag ging als jeugdtrainer bij Feyenoord O16.

"Dennis heeft recht op een ontslagvergoeding, want de club heeft zijn contract opgezegd en niet Dennis", zegt zijn advocaat André Brantjes tegen de Gelderlander. "De Graafschap daarentegen eist geld van Dennis. Hij heeft vorig seizoen een cursus (hoofd opleidingen bij de KNVB, red.) gevolgd en de club wil dat hij hen een deel daarvan terugbetaalt."

Maandag staan beide partijen voor de arbitragecommissie van de KNVB in Zeist. "Dennis te Braak eist een transitievergoeding, maar wij zijn van mening dat we hem nooit ontslagen hebben", verklaart technisch manager Peter Hofstede. "Wij wilden juist met hem verder en waren verrast dat hij naar Feyenoord vertrok. We vinden dus niet dat wij hem nog moeten betalen."