Van Leer over sfeervol NAC: 'Kabaal veel groter dan in relatief saai stadion'

Van Leer over sfeervol NAC: 'Kabaal veel groter dan in relatief saai stadion'

18-10-2018 07:29
150

NAC-doelman Benjamin van Leer noemt het stadion van zijn nieuwe club heel sfeervol. Tijdens een persconferentie met de NAC Kidsclub vergelijkt de Ajax-huurling het Rat Verlegh Stadion met de Johan Cruijff Arena. 

Van Leer en collega's Fabian Sporkslede en Menno Koch werden woensdag het vuur na aan de schenen gelegd door leden van de NAC Kidsclub. Van Leer kreeg onder meer de vraag of hij het bij NAC sfeervoller vindt dan bij Ajax.

"Ja. De Arena is heel groot, daar heb je misschien wel evenveel echte supporters als bij NAC", knipoogt Van Leer, geciteerd door BN DeStem. "Bij Ajax zijn veel toeristen, die je niet hoort. Hier heb je een kleiner stadion met alleen maar fanatieke supporters. Dan is het kabaal veel groter dan in een relatief saai stadion."

Van Leer speelt dit seizoen op huurbasis voor NAC. In de voorbereiding kreeg de 26-jarige doelman te horen dat hij niet tweede, maar derde doelman was in Amsterdam. Kostas Lamprou streefde hem in de pikorde voorbij. Van Leer werd vorig seizoen overgenomen van Roda JC en diende als stand-in achter André Onana.