Robben: 'Dit is toch wat iedereen wil? Eerst werd gezegd dat het zo saai was'

Robben: 'Dit is toch wat iedereen wil? Eerst werd gezegd dat het zo saai was'

18-10-2018 07:49
34

Arjen Robben relativeert de zogenaamde Bayern München-'crisis'. Der Rekordmeister heeft al vier duels op rij niet gewonnen en loopt niet bepaald op rolletjes. Robben is niet in paniek.

Robben bekijkt het niet zo zwart-wit. "Het is niet allemaal geweldig als je alles wint en het is niet allemaal zo slecht als het even niet werkt", relativeert Robben tegenover het Duitse Kicker. "Ik ben ervan overtuigd dat het kleine dingen zijn. We moeten de tegenstanders weer domineren. We hebben veel passie, meer beweging en verrassing nodig."

Dat Bayern zesde staat en op de ranglijst voorbijgestreefd is door Hertha BSC, Werder Bremen, Borussia Mönchengladbach, RB Leipzig en koploper Borussia Dortmund doet hem weinig. Jarenlang maakte Bayern de dienst uit in de Bundesliga, maar dat is nu anders. "Dat is toch wat iedereen wil? Eerst werd gezegd dat het allemaal zo saai was met Bayern."

In Duitsland vindt men dat er doorgeselecteerd moet worden omdat Robben (34) en Franck Ribéry (35) tegen het einde van hun carrière aanzitten. Robben is het daar niet mee eens en ziet geen reden om aan zichzelf te twijfelen. "33 is niet oud. We hebben een persoonlijkheid en een persoonlijke mening. Er bestaat niet zoiets als 'te oud'. Je hebt alleen goed of niet goed."