Vier duels in anderhalf jaar voor geblesseerde Ajacied: 'Het is verschrikkelijk'

Vier duels in anderhalf jaar voor geblesseerde Ajacied: 'Het is verschrikkelijk'

18-10-2018 08:02
16

Al anderhalf jaar kwakkelt hij in Amsterdam met blessures en nog steeds is Daley Sinkgraven (23) niet fit genoeg om wedstrijden te spelen voor Ajax. Het is een moeilijke situatie voor hem. 

Deze week was Sinkgraven in Utrecht, waar hij aandachtig toeschouwer was bij een duel van het Olympisch elftal van China. Trainer Guus Hiddink werkt samen met Harry Sinkgraven - de vader van de Ajacied. 

"Leuk om mijn vader weer te zien. Hij is maar weinig in Nederland en door mijn drukke programma heb ik ook geen gelegenheid om naar China te gaan", aldus de linksback in gesprek met De Telegraaf. 

Vader Harry weet hoe lastig de situatie momenteel is voor zijn zoon. "Voor een sportman is het verschrikkelijk. Je wil zo graag, maar als het lichaam protesteert dan doe je daar niks aan."

Sinkgraven maakte in januari 2015 voor miljoenen euro's de overstap van sc Heerenveen naar Ajax. Vorig seizoen kwam hij tot slechts vier optredens in het eerste elftal. Deze jaargang speelde Sinkgraven nog geen minuut. Een knieblessure zit hem dwars.