Euforie rond Nederlands elftal getemperd: 'Mazzel gehad'

Euforie rond Nederlands elftal getemperd: 'Mazzel gehad'

18-10-2018 08:24
39

Kees Kwakman tempert de euforie rond het Nederlands elftal. Het is volgens de inmiddels gestopte voetballer geen zekerheid dat er in de toekomst voortaan weer met grote cijfers gewonnen gaat worden van Duitsland. Ook tegen België werd er met een 1-1 gelijkspel een relatief goed resultaat geboekt.

"We moeten nu niet verwachten dat we even met 3-0 van Duitsland winnen zonder dat we een kans weggeven of zonder dat Duitsland beter is", zegt Kwakman bij FOX Sports. "Ik denk dat er bij vlagen realistisch gevoetbald is, dat Duitsland bij vlagen beter was en je mazzel hebt gehad. Die kans van Sané die er niet in ging. Dat je 3-0 wint van Duitsland.."

Wedden

Meer odds

Kwakman merkt een verschil in tactiek. "Je zag het tegen België en Duitsland: ze gaven Nederland de bal. Je zult ook af en toe het initiatief moeten nemen en een plan moeten hebben als je tegen Frankrijk speelt. Die geven de tegenstander alleen maar de bal. Je moet ook een idee hebben als je bal hebt en dus het spel moet maken."

Bondscoach Ronald Koeman krijgt een compliment van Kwakman. "Nederland weet nu ook wat ze moeten doen als ze terugzakken. Ze durven de tegenstander de bal te geven. Dat vind ik echt een vooruitgang ten opzichte van de vorige keren, dat je altijd maar dominant moet zijn en positiespel moet spelen."