'Barça vreest 'explosieve Cillessen-situatie' en begint met zoektocht'

'Barça vreest 'explosieve Cillessen-situatie' en begint met zoektocht'

18-10-2018 08:58
100

FC Barcelona houdt er serieus rekening mee dat Jasper Cillessen binnen nu en een paar maanden definitief klaar is met zijn reserverol in Camp Nou. De kampioen van Spanje is op de achtergrond al bezig met de zoektocht naar een nieuwe tweede keeper, weet El Mundo Deportivo. 

Afgelopen zomer werd Cillessen gelinkt aan een vertrek uit Barcelona. De doelman van Oranje heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij graag wekelijks wil spelen. Toch besloot hij in Spanje te blijven, als vaste backup achter Marc-André ter Stegen. Dit seizoen speelde Cillessen nog geen minuut voor Barça - en dat kan volgens El Mundo Deportivo op korte termijn tot een 'explosieve situatie leiden'. 

Eerder deze week liet Cillessen al openlijk blijken dat hij het moeilijk heeft met zijn reserverol. Barça houdt er rekening mee dat de Nederlander in januari met zijn vuist op tafel slaat en op zoek gaat naar een nieuwe club. Koen Casteels (VfL Wolfsburg) is één van de keepers die in beeld is om Cillessen op te volgen. Ook de namen van Jeroen Zoet (PSV) en Timo Horn (1.FC Köln) zingen rond in Catalonië.