De Jong: Daarom was ik teleurgesteld na Frankrijk en zo blij na Duitsland

De Jong: "Daarom was ik teleurgesteld na Frankrijk en zo blij na Duitsland"

18-10-2018 09:50
23

Frenkie de Jong vindt het mooi dat bondscoach Ronald Koeman er niet voor terugdeinst om jonge spelers de kans te geven in Oranje. De Jong (21) is één van de vele talenten die het nieuwe Nederlands elftal vorm moet geven in de komende jaren. 

"Het gaat gewoon om kansen krijgen. Je hoort mensen vaak zeggen als een speler eindelijk speelt, bij Ajax of in Oranje: zó, die heeft zich echt ontwikkeld in de afgelopen drie maanden. Maar je denkt toch niet dat zo'n speler drie maanden geleden een totaal andere voetballer was?", zegt De Jong in gesprek met Voetbal International. 

"Je moet je wel kúnnen ontwikkelen, alleen wordt geen speler in een paar weken natuurlijk vier keer zo goed. Misschien was-ie een maand geleden ook al zo ver. Je moet wel wachten totdat je de kans krijgt."

De Ajacied vindt niet dat het qua druk momenteel meevalt bij Oranje. Druk is er áltijd, denkt hij. "Daarom was ik teleurgesteld na Frankrijk en zo blij na Duitsland. We hadden al het gevoel dat we op de goede weg waren en dat de stemming rondom Oranje positief aan het veranderen was, dan is het toch lekker als je een grote wedstrijd wint."