Janssen: Ik durf wel te stellen dat Jean-Paul al direct met 4-0 achterstond

Janssen: "Ik durf wel te stellen dat Jean-Paul al direct met 4-0 achterstond"

18-10-2018 11:40
24

Willem Janssen heeft een boekje open gedaan over het hoofdtrainerschap van Jean-Paul de Jong en de rol van de spelersgroep bij FC Utrecht. Dat doet de aanvoerder van de Domstedelingen in een openhartig interview met Voetbal International.

De Jong werd in de winterstop aangesteld als opvolger van Erik ten Hag, die werd weggeplukt door Ajax. "Toen duidelijk werd dat Erik naar Ajax zou vertrekken vroegen wij als spelersgroep ons hardop af of hij wel de juiste man was", bevestigt Janssen. "Het voelde als onze verantwoordelijkheid om aan te geven wat er leefde in de groep."

Wedden

Meer odds

"Toen de club besloot Jean-Paul definitief aan te stellen, heb ik hem direct gebeld. Ik ben volledig transparant geweest en heb hem verteld wat er heerste in de groep", vervolgt Janssen. "Het is lastig als assistent door te groeien naar de positie van hoofdtrainer. Daarnaast is Jean-Paul een onwijs loyaal persoon, iemand die zich wegcijfert voor de club. Alleen merkt een spelersgroep dat ook."

De 32-jarige verdediger van FC Utrecht baalt dat de twijfels binnen de spelersgroep uitlekten. "Dat was zwaar klote. We waren positief gestart, maar vervolgens kwam dat verhaal naar buiten. Ik durf wel te stellen dat Jean-Paul al direct met 4-0 achterstond."