Cillessen verbluft door 'volwassen' De Ligt: 'Ik kon het bijna niet geloven'

Cillessen verbluft door 'volwassen' De Ligt: 'Ik kon het bijna niet geloven'

18-10-2018 11:58
81

Jasper Cillessen is onder de indruk van het huidige Ajax en in het bijzonder Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong. De Amsterdammers doen het goed in de Champions League, tot blijdschap van de Oranje-doelman.

Ajax pakte in de eerste twee Champions League-duels met AEK Athene en Bayern München vier punten. Cillessen probeert zoveel mogelijk te zien, al kon hij de wedstrijd tegen Bayern niet volgen. "We waren met Barcelona in trainingskamp en Manchester United - Valencia stond aan. We zaten te eten met de selectie, dus dan kan ik moeilijk zeggen dat we met z'n allen naar Ajax moeten gaan kijken", vertelt Cillessen aan Voetbal International.

De doelman, die tussen 2011 en 2016 in Amsterdam keepte, hoorde dat Ajax zich met veel zelfvertrouwen naar een 1-1 gelijkspel knokte. "Voorheen werd dat gezien als arrogantie. Ik zie het liever als brutaliteit, als uitgaan van eigen kracht. Daar kan ik van genieten. Dat Ajax brutaal durft te spelen tegen een grootmacht als Bayern, zegt iets over de groei die ze doormaken. Die overtuiging zie je ook in het Nederlands elftal steeds meer terug."

Enkele Ajacieden vallen Cillessen in het bijzonder op. "Ik weet nog dat Matthijs de Ligt voor het eerst meeging op trainingskamp met Ajax. Ik keek naar zijn postuur en kon bijna niet geloven dat hij pas zestien jaar was. Ook in zijn gedrag was hij al volwassen. Later heb ik ook nog met Frenkie de Jong getraind. Het is echt mooi de ontwikkeling van die jongens te volgen en dat ik ze nu bij Oranje weer tegenkom."