Lahm over afwijzen Barcelona: 'Het was belangrijk om het met 'mijn' club te doen'

Lahm over afwijzen Barcelona: 'Het was belangrijk om het met 'mijn' club te doen'

18-10-2018 14:36
18

Philipp Lahm kende een glansrijke carrière bij Bayern München. De verdediger speelde vrijwel zijn gehele loopbaan voor de Duitse club en wees onder meer een aanbieding om bij FC Barcelona te gaan voetballen af.

"Ja, Barcelona wilde me hebben", aldus Lahm tegen Bild. "Ze waren een ongelooflijk sterk team toen. Ik had er een paar Champions League-titels kunnen winnen. Maar voor mij was het belangrijker om het bij 'mijn' club te doen, met de personen die ik kende en waarmee ik jarenlang had samengewerkt."

Aan het einde van zijn carrière kreeg Lahm een directeursrol aangeboden bij Bayern, maar die functie zag hij niet zitten. "Ik had mijn teamgenoten waarmee ik erg 'close' was, en dan zou ik opeens de baas zijn van die spelers. Dat had gewoon niet gewerkt."

Ook ging Lahm kort in op de penibele situatie waarin Bayern zich op dit moment bevindt. "Bayern heeft altijd een oplossing gevonden wanneer het moeilijk ging en ze zullen uiteindelijk terug aan de top komen. Ik weet ook zeker dat Niko Kovac daarvoor kan zorgen."