Geen Feyenoord-fans bij laatste training voor Ajax-uit: 'Geen gehoor aan gegeven'

Geen Feyenoord-fans bij laatste training voor Ajax-uit: 'Geen gehoor aan gegeven'

18-10-2018 14:32
94

Bij Feyenoord zal de laatste training voor de Klassieker tegen Ajax achter gesloten deuren worden afgewerkt. De Rotterdammers hopen wel dat fans in de toekomst wel weer welkom zijn bij de laatste training voor de wedstrijd tegen de rivaal. De supportersvereniging reageert teleurgesteld.

De Rotterdammers leggen in een verklaring op de website uit waarom de training achter gesloten deuren plaatsvindt. 'De afgelopen jaren kwamen supporters van Feyenoord massaal hun steun betuigen tijdens de laatste training voor de Klassieker. (...) Helaas waren de omstandigheden bij één van de laatste gelegenheden zo onveilig dat er meerdere gewonden zijn gevallen.'

Wedden

Meer odds

Daarom is er sindsdien geen vuurwerk meer welkom bij de laatste training. Volgens de club was het gevolg daarvan dat steeds minder de laatste training bezoeken. 'Vorig jaar oktober was de belangstelling onder supporters relatief gering. Er kwamen een kleine duizend supporters naar De Kuip om de ploeg een laatste steun in de rug te geven. Daardoor kan er gevoelsmatig de dag voor de wedstrijd beter besloten worden getraind, iets wat afgelopen januari in aanloop naar het duel in Amsterdam ook al gebeurde', legt de club uit.

Feyenoord stelt het besluit te betreuren en kondigt aan na te willen denken over een oplossing. 'Feyenoord heeft de officiële supportersvereniging FSV de Feijenoorder dan ook gevraagd mee te denken naar een manier om de laatste training voor de Klassieker nieuw leven in te blazen', aldus de club.

De supportersvereniging heeft in een reactie op Twitter al laten weten op die uitnodiging in te gaan. 'Wij hebben bij de club gepleit voor een openbare training. Daar is helaas geen gehoor aan gegeven. Op de uitnodiging van de club om mee te denken gaan we graag in, waarbij alles besproken moet kunnen worden. We willen allemaal een sfeervolle laatste training!'