Nederlander (17) bij Bayern: 'Ik wil dit seizoen mijn debuut in het eerste maken'

Nederlander (17) bij Bayern: 'Ik wil dit seizoen mijn debuut in het eerste maken'

Gepubliceerd: donderdag 18 oktober 2018 om 17:31do 18-10-2018 om 17:31

Joshua Zirkzee staat bij Bayern München samen op het veld met zijn voorbeeld Arjen Robben. De jonge Nederlander (17) trainde al een aantal keer mee met het eerste elftal en maakte zijn debuut in de oefenwedstrijd tegen Paris Saint-Germain.

"Dat was heel erg gaaf", vertelt Zirkzee in gesprek met ELF Voetbal. "Toen ik in de kleedkamer kwam, stond ik ineens voor Arjen. Hij is een voetballer waar ik jarenlang tegenop heb gekeken. Veel spelers waren afgelopen zomer tijdens de voorbereiding op dit seizoen nog op het WK of hadden vakantie. Maar Arjen was er wel bij. Hij is heel aardig."

Zirkzee maakte zijn debuut voor Bayern in de oefenwedstrijd tegen Paris Saint-Germain. "Dat was echt een supermooie ervaring", aldus Zirkzee. "Een droom kwam uit. Ik las mijn naam overal terug. Ik hoop binnen twee tot drie jaar vast in het eerste te staan. Mijn doel voor dit seizoen? Mijn officiële debuut in het eerste maken, in de competitie of de Champions League. Ik weet zeker dat ik ga slagen bij Bayern. Houd daar maar rekening mee."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat Zirkzee de basis halen bij Bayern München?

(1172 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws