Marseille-spelers informeren naar De Jong: 'Ze vonden hem opvallend, mooi'

Marseille-spelers informeren naar De Jong: 'Ze vonden hem opvallend, mooi'

18-10-2018 15:42
70

Het goede spel van Frenkie de Jong in het shirt van Oranje valt ook op in Frankrijk. Dat stelt Kevin Strootman, die na Frankrijk - Nederland (2-1) wat uit te leggen had.

Want wie was die basisdebutant op het middenveld van het Nederlands elftal? "Na het duel met Frankrijk kwam ik terug bij mijn club Olympique Marseille. Het viel mee met de reacties. Wel ging het vooral over Frenkie de Jong", zegt Strootman in Voetbal International.

Wedden

Meer odds

"Ze wisten eerst helemaal niet wie hij was. Na die wedstrijd wisten ze dat wel. Ze vonden hem opvallend, hoe goed hij dat invulde, en vroegen aan mij waar hij speelde en meer over hem. Mooi", vervolgt Strootman, die sowieso positief is over de nieuwe Oranje-lichting. "Ik vind het heel mooi om te zien dat nieuwe talenten zich aandienen."

"Ik heb onlangs met veel plezier naar Ajax tegen Bayern München gekeken, of de talenten van PSV die doorkomen en zich laten gelden", aldus de middenvelder. "Ik volg PSV nog intensiever dan de rest. Die jongens waren me al wel opgevallen. Leuk dat ze nu erbij zijn gekomen en hun kans kregen om zich dagelijks te laten zien."