'FIFA-spelers lachen me uit, maar dat stopt als ik zeg hoeveel ik heb verdiend'

'FIFA-spelers lachen me uit, maar dat stopt als ik zeg hoeveel ik heb verdiend'

18-10-2018 17:25
41

PES 2019 is een beter spel dan FIFA 19. Dat stellen Eldridge O'Niel en Yos Sonneveld, die beiden tot de top van Pro Evolution Soccer-wereld behoren.

O'Niel en Sonneveld worden niet moe van de vergelijkingen tussen FIFA en PES. "Dat niet, al is het wel jammer dat weinig jongeren PES spelen. Ik word weleens uitgelachen door oudere FIFA-spelers, maar dat stopt snel zodra ik zeg hoeveel ik met PES heb verdiend", vertelt Sonneveld aan VICE Sports.

"Sommige mensen zeggen op voorhand al dat PES nep is, zonder dat ze het ooit hebben gespeeld. Ik krijg weleens de vraag waarom ik geen FIFA speel. Maar waarom zou ik, als ik met PES bij de wereldtop zit?", aldus O'Niel. "Ik zie altijd FIFA-filmpjes voorbij komen en blijf het een rare game vinden."

O'Niel ziet grote verschillen tussen de twee games. "Bij PES kan je echt niet vanaf de punt van het strafschopgebied met een gekrulde, halve omhaal scoren. Kom op, dat is toch niet serieus? Zoiets onrealistisch zal je het bij PES never zien." Sonneveld: "Zo zijn er nog duizend voorbeelden."

Lees ook: Plus- en minpunten FIFA 19: 'Heel raar, dat heb ik Viergever nooit zien doen'