Heerenveen-ontslag na cannabisgebruik: 'Nu slikken ze ritalin, ik gebruikte wiet'

Heerenveen-ontslag na cannabisgebruik: 'Nu slikken ze ritalin, ik gebruikte wiet'

Gepubliceerd: donderdag 18 oktober 2018 om 17:55do 18-10-2018 om 17:55

Joey van den Berg is open over zijn drugsgebruik in de documentaire die FOX Sports over hem maakte. De middenvelder, momenteel actief bij NEC, werd aan het begin van zijn loopbaan ontslagen door sc Heerenveen vanwege cannabisgebruik.

"Ik moest 's ochtends vaak om zeven uur de trein nemen", vertelt Van den Berg in de documentaire. "Voor de training was ik hier (in het park, red.), om kwart over zes of half zeven. Dan had ik alvast een jointje voorgedraaid. Daarna fietste ik naar de trein en ging ik trainen. Dat was een beetje mijn vaste ritueel."

Mijn pech was: de eerste keer dat ik een joint rookte en ging voetballen, scoorde ik drie keer", vervolgt de inmiddels 32-jarige Van den Berg. "Toen dacht ik: dit moet ik elke keer doen. Zo dom was ik toentertijd om te denken dat het daadwerkelijk effect had. Ik ben een heel druk persoon van mezelf. Op het moment dat ik dat rookte was ik meer gefocust en wat afgevlakter."

"Nu slikken ze ritalin, ik gebruikte toen wiet. Het was mijn legale middeltje om mij rustig te krijgen. Het werkte in mijn optiek wel heel goed. Dat is een beetje de pech die ik heb gehad", besluit de middenvelder, die naast Heerenveen en NEC onder meer uitkwam voor PEC Zwolle en Reading.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws