'Barça en Real willen werk maken van Neymar: Braziliaan heeft exit-clausule'

'Barça en Real willen werk maken van Neymar: Braziliaan heeft exit-clausule'

18-10-2018 18:58
15

Neymar vult bijna alle grote Spaanse sportkranten donderdag. Onderwerp van gesprek: een mogelijke terugkeer van de Braziliaanse ster naar de Primera Division. Zowel FC Barcelona als Real Madrid is geïnteresseerd.

Volgens El Mundo Deportivo staat de kleedkamer van Barça te springen om de terugkeer van Neymar, die zelf liever vandaag dan morgen Paris Saint-Germain inruilt voor de Spaanse kampioen. De 26-jarige aanvaller gaat nog altijd goed om met diverse spelers van de Catalanen. De zwaargewichten van Barça hebben dan ook bij het bestuur aangegeven dat ze Neymar maar wat graag zien terugkeren.

Dat het geen eenvoudige opgave wordt om Neymar los te weken bij PSG, is duidelijk. Toch is er een mogelijkheid voor Barça en Real, melden Diario Sport en Marca. De Braziliaan heeft namelijk een transferclausule in zijn contract. De sportkranten verschillen echter van mening over de details. Volgens Marca kan Neymar in 2019 voor 222 miljoen worden losgeweekt. Dat is hetzelfde bedrag dat de Fransen in 2017 voor hem betaalden.

Sport meent dat de exit-clausule van Neymar iets lager ligt, op 215 miljoen euro. Wel zouden Barça en Real langer geduld moeten hebben voordat hij kan worden opgehaald, namelijk na het derde seizoen, medio 2020.

Over één ding zijn de drie sportkranten het eens: Neymar is niet langer gelukkig in Parijs, waar hij langzaam maar zeker wordt overvleugeld door Kylian Mbappé.