Lukkien kiest nu voor PSV in plaats van Ajax: 'Je maakt een inschatting'

Lukkien kiest nu voor PSV in plaats van Ajax: 'Je maakt een inschatting'

18-10-2018 21:07
126

Dick Lukkien vertelde aan het begin van het seizoen dat Ajax de beste ploeg van Nederland heeft. Daar is de trainer van FC Emmen na acht speelrondes op teruggekomen. PSV is in zijn ogen beter.

"PSV en Ajax steken op dit moment met kop en schouders boven de rest uit én van die twee clubs is PSV de beste. Heel simpel. Dat bewijst de stand", vertelt Lukkien in koffieDick kijken, een rubriek van RTV Drenthe.

Lukkien heeft inmiddels een andere mening. "Aan het begin van het seizoen maak je een inschatting en op basis van de specifieke kwaliteiten die Ajax heeft had ik het idee dat die club het meest compleet zou zijn", zegt Lukkien. Emmen trof Ajax op 25 augustus. De promovendus ging met 5-0 onderuit in de Johan Cruijff Arena.

"Maar PSV maakt op mij een hele goede indruk. Het is een elftal met veel specifieke kwaliteiten, de spelers weten van elkaar wat ze doen en er wordt duidelijk volgens een visie gewerkt en dat zie je terug in de resultaten."

Lukkien neemt het komende zaterdag met Emmen op tegen PSV. In het Philips Stadion wordt er om 18.30 uur afgetrapt. PSV is de koploper van de Eredivisie. Emmen is terug te vinden op de veertiende plaats.