'We spraken met jongens die bij Sparta en FC Twente meer konden verdienen'

'We spraken met jongens die bij Sparta en FC Twente meer konden verdienen'

18-10-2018 22:31
59

Roda JC en geld: het was tijdens de transferwindow een groot probleem. De Limburgers degradeerden uit de Eredivisie en hadden geen geld om spelers aan te trekken. Dat zorgde er mede voor dat transferdoelwitten voor concurrenten kozen, vertelt technisch directeur Harm van Veldhoven in een interview met Voetbal International.

"Het was niet eens shoppen met een lege portemonnee, maar zónder portemonnee. We zaten ver onder nul", vertelt Van Veldhoven. "De buitenwacht verwacht misschien dat je gewoon op de oude voet verdergaat. Dat kan, maar dan moet je doodleuk vijf dure spelers halen en vervolgens maar hopen dat je achteraf iemand vindt die dat wil bekostigen."

Van Veldhoven noemt het 'naïef' en 'een risico' om op iemand te wachten die een zak geld aanbiedt. "En Roda JC kan het zich momenteel niet permitteren ook maar één risico te nemen.Die fouten zijn al te vaak gemaakt. We hebben met diverse jongens gesproken, die vervolgens bij Sparta of FC Twente meer konden verdienen. Dan is het klaar, dat moet je accepteren."

Velen verwachten dat Roda volgend seizoen weer in de Eredivisie speelt, maar Van Veldhoven trapt op de rem. "We moeten eerst ons werk afmaken en zorgen dat er een fundering ligt zodat we op eigen kracht weer vooruit kunnen. Daarin is dit jaar enorm belangrijk. Er lopen wat duurdere contracten af, waarna we weer keuzes kunnen gaan maken die op ons eigen niveau zitten. Het is een overgangsjaar, hoe vervelend dat ook is."