Tegenvaller voor Koeman: Hij is er een paar weken uit

Tegenvaller voor Koeman: "Hij is er een paar weken uit"

18-10-2018 22:48
17

Davy Pröpper keert voorlopig nog niet terug op het voetbalveld. De middenvelder moest zich vanwege een blessure al afmelden bij het Nederlands elftal en mist ook de komende duels van zijn werkgever Brighton & Hove Albion.

Brighton neemt het zaterdag zonder Pröpper op tegen Newcastle United. "Davy Pröpper zal de wedstrijd missen. Hij heeft een enkelblessure opgelopen in de laatste wedstrijd (tegen West Ham United van 5 oktober, red.). Hij is er een paar weken uit. We kunnen het niet met zekerheid zeggen", aldus manager Chris Hughton op een persconferentie.

Pröpper meldde zich af bij bondscoach Ronald Koeman voor de interlands met Duitsland (UEFA Nations League) en België (oefen). Als de middenvelder daadwerkelijk een paar weken afwezig is, dan mist hij de Nations League-ontknoping.

Oranje speelt op vrijdag 16 en dinsdag 19 november tegen achtereenvolgens Frankrijk en Duitsland. Na die wedstrijden is duidelijk op welke positie Oranje eindigt in Groep 1 van Divisie A. Nederland staat momenteel tweede.