'Van Bommel wordt zeker gevolgd door zijn ex-clubs. Hij kan de Europese top halen'

'Van Bommel wordt zeker gevolgd door zijn ex-clubs. Hij kan de Europese top halen'

19-10-2018 06:49
56

Jong PSV-trainer Dennis Haar werkt nauw samen met hoofdcoach Mark van Bommel en is onder de indruk van zijn collega. De in het betaald voetbal debuterende trainer zit volgens Haar nog lang niet aan zijn plafond in het Philips Stadion.

De geboren Deventenaar denkt dat Van Bommel de vruchten kan plukken van zijn prachtige spelerscarrière. "Mark heeft een geweldige staat van dienst. De clubs waar hij heeft gevoetbald, volgen nu ongetwijfeld zijn verrichtingen", doelt Haar in gesprek met De Telegraaf op FC Barcelona, Bayern München en AC Milan. "En als ze daar iets meer op hem inzoomen en zien wat ik momenteel zie, zou ik niet weten waarom hij niet kan doorgroeien naar de Europese top."

Tijdens de voorbije interlandperiode trainden de selecties van PSV 1 en de beloften samen. Van Bommel en Haar verzorgden samen de trainingen. "Ook tijdens die trainingen staat onze staf er niet alleen als opvulling. Wij krijgen een rol en zijn vrij om aanwijzingen te geven", stelt Haar, die tevreden is over de samenwerking met Van Bommel. "De balans tussen het presteren in de hoofdmacht en het optimaal ontwikkelen van jonge spelers om uiteindelijk bij PSV-1 te komen, is heel goed."