Koeman 'net zo gedisciplineerd als Van Gaal': 'Lens en El Hamdaoui gewoon reserve'

Koeman 'net zo gedisciplineerd als Van Gaal': 'Lens en El Hamdaoui gewoon reserve'

19-10-2018 08:08
20

AZ-icoon Martin Haar heeft alle vertrouwen in bondscoach Ronald Koeman. De twee werkten in het najaar van 2009 korte tijd samen bij AZ, maar Koeman heeft in de maanden voorafgaand aan zijn ontslag een blijvende indruk achtergelaten op zijn toenmalige assistent.

Nadat Van Gaal kampioen was geworden met AZ en een transfer naar Bayern München had afgedwongen, werd hij opgevolgd door de huidige bondscoach. Haar noemt Koeman relaxter dan Van Gaal, maar tegelijkertijd 'net zo ambitieus en gedisciplineerd'. De 55-jarige oefenmeester schrok niet terug voor harde maatregelen, vertelt Haar aan De Telegraaf. "Ik herinner me nog een keer dat Jeremain Lens en Mounir El Hamdaoui te laat waren voor een training. Die werden er toen gewoon naast gezet door Koeman."

Van Gaal blijft voor Haar echter de meest bijzondere trainer die hij ooit heeft gehad. "Louis was heel veeleisend, ook richting zijn assistenten. Er waren heel wat dagen dat ik hem vaker zag dan mijn vrouw. Het was ie-de-re dag knallen", aldus de tegenwoordige jeugdtrainer. Haar weet nog dat Van Gaal hem een week lang de training liet leiden. "Ik dacht: potverdikkeme, dat heb ik weer. Maar na de eerste training had ik toch zoiets van: nou, dat is niet onaardig gegaan. Waarop Louis op typerende wijze zei: je was niet dwingend genoeg!"