MVV-fans wéér niet welkom: 'Afspraak over 'provocerende' vlag geschonden'

MVV-fans wéér niet welkom: 'Afspraak over 'provocerende' vlag geschonden'

19-10-2018 08:51
43

De supporters van MVV dreigen weer een uitwedstrijd van hun club te moeten missen. De Maastrichtenaren gaan op vrijdag 26 oktober op bezoek bij Helmond Sport, dat echter niet van plan is om meegereisde fans toe te laten.

Volgens algemeen directeur Leon Vlemmings zijn er tijdens de vorige ontmoeting op 6 april enkele incidenten geweest die niet door de beugel konden. "Uit onze analyse blijkt dat er op 6 april een grote groep MVV-supporters het vak voor de bezoekende supporters is binnengedrongen, waarbij onze stewards bewust zijn overlopen", laat de voormalig Feyenoord-trainer weten via de clubsite. De MVV-fans wilden een 'provocerende' vlag het stadion in krijgen. "Juist inzake deze vlag zijn vooraf met MVV Maastricht duidelijke afspraken gemaakt. Deze afspraken zijn niet nagekomen."

MVV-collega Paul Penders reageert vol verbazing en noemt de maatregel 'disproportioneel'. Penders laat in gesprek met De Limburger weten dat hij de beelden van de 'ongeregeldheden' tijdens de vorige ontmoeting in Helmond heeft bekeken. "De MVV-fans hebben niet voor problemen gezorgd. Een supporter probeerde over een hek te klimmen. Maar moeten daar 200 fans voor gestraft worden?" De directeur heeft dan ook bezwaar gemaakt tegen de beslissing van Helmond Sport.

MVV speelde zondag uit tegen FC Twente. De lokale autoriteiten stuurden toen drie bussen met supporters terug naar Maastricht, omdat de fans gedronken hadden.