Maaskant: 'Geen verrassing dat Almere bovenaan staat. We doen geen gekke dingen'

Maaskant: 'Geen verrassing dat Almere bovenaan staat. We doen geen gekke dingen'

19-10-2018 09:04
22

Robert Maaskant heeft een overvolle agenda. De 49-jarige Schiedammer is technisch manager van Almere City, runt het uitzendbureau Recruit a Student én is actief als analyticus voor FOX Sports.

De oud-trainer geeft toe dat hij af en toe wat slaapt tekort komt. "Die kleine zeven uurtjes zijn te weinig. Maar bezig zijn geeft me kracht en energie. Zoals ik ook baat heb bij T'ai Chi, het geeft me rust", vertelt hij aan De Stentor. "Ik ben energiek en kan veel aan (...) Mijn dagen zijn lang, soms zelfs heel lang. Maar ik voel me er goed bij."

Als trainer ging hij juist de andere kant op, vindt Maaskant. "Ik ging meer relativeren en dat past niet in een topsportomgeving. Zeker niet voor een trainer. Dan moet je altijd vooropgaan en megascherp zijn", aldus de voormalige kroonprins van het trainersgilde, die zichzelf inmiddels weer hervonden heeft. "Ik wil niet generaliseren, maar in dit land mogen we soms best wat harder werken. Daar word je echt niet slechter van en toont je ambities."

Almere City
Maaskant stapte in het voorjaar in bij Almere City, dat inmiddels de trotse medekoploper in de Keuken Kampioen Divisie is. "Het is voor mij geen verrassing dat we hoog staan", aldus de technisch manager, die verder omhoog wil met Almere City. "De club heeft een stabiel beleid en een standvastige RvC die geen gekke dingen doet. Almere durft fouten te maken. We zijn jong, eigenwijs en ambitieus."

De club werkt vrijdagavond een kraker af: medekoploper Go Ahead Eagles komt op bezoek in Flevoland. De aftrap is om 20.00 uur.