'Ik speelde in Luik met Ronaldinho's, niet normaal. Maar zij gingen dealen'

'Ik speelde in Luik met Ronaldinho's, niet normaal. Maar zij gingen dealen'

Gepubliceerd: vrijdag 19 oktober 2018 om 09:59vr 19-10-2018 om 09:59

NEC-back Leroy Labylle leerde voetballen op de pleintjes in de buitenwijken van Luik. De 27-jarige Waal was niet het grootste talent, maar wist wél als profvoetballer door te breken.

Labylle vertelt aan De Gelderlander hoe Axel Witsel en Nacer Chadli af en toe terugkeren naar de pleintjes in hun geboortestad, waar echter nog veel meer voetbaltalent rondloopt. "De grote namen op het veld zijn nooit de attracties op de pleintjes. De grootste talenten uit de stad zijn geen prof geworden", aldus de linksback. "Er zijn spelers waarvan ik denk: dat is gewoon Ronaldinho. Niet normaal: een techniek! Ze passeren alsof er niemand staat. (...) Zij hadden geen geluk, kregen blessures of maakten andere keuzes. Wilden feesten of zijn gaan dealen."

Labylle zelf is een andere kant opgegaan en is inmiddels een bekend gezicht op de Nederlandse velden. De Waal heeft drukke maanden achter de rug met een verhuizing naar Nijmegen en de geboorte van zijn dochter, maar hoopt nu tot rust te komen. Dat doet hij met een hobby die niet veel profvoetballers hebben: boeken lezen. "Elke dag. Alleen de laatste maand had ik daar geen tijd voor. Lezen is belangrijk voor mij. Een uurtje of twee, drie ervoor gaan zitten na de training. Dat heb ik altijd gedaan. Dat geeft mijn brein rust."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws