Cillessen praat met De Ligt en De Jong over Barcelona: Overmars is in charge

Cillessen praat met De Ligt en De Jong over Barcelona: "Overmars is in charge"

19-10-2018 11:03
61

Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong willen graag de overstap maken naar FC Barcelona. Dat denkt Jasper Cillessen, die in Spanje een goed woordje doet voor de verdediger (19) en middenvelder (21) van Ajax.

Cillessen trok afgelopen week bij het Nederlands elftal op met De Ligt en De Jong. "Ik heb met Matthijs gesproken over Barcelona", bevestigt de doelman aan Sport. "Hij zat bij mij aan tafel. We hebben veel met elkaar gepraat. Niet alleen over Barça. Wat hij zei? Dat hij Barcelona een mooie club vindt. Maar dat vindt iedereen."

Een toekomstige transfer van De Ligt naar Barcelona ziet Cillessen wel zitten. "Hij heeft het niveau, is pas negentien jaar oud... Maar ik weet niet hoe het er op dit moment voor staat. Overmars is in charge en ik weet niet of hij wil meewerken aan een transfer. Ik lees overal dat hij niet gaat vertrekken."

Op de vraag of De Jong een potentiële opvolger van Sergio Busquets is, antwoordt Cillessen: "Hij kan meerdere rollen invullen op het middenveld. Bij Oranje speelt hij meer als Busquets, maar Busquets zit op dit moment op een ander level. De Jong is een interessante optie, maar voor hem geldt hetzelfde als met De Ligt: het hangt af van Overmars."

Cillessen is ervan overtuigd dat De Ligt en De Jong zéker wel oren hebben naar een Barça-transfer. "Natuurlijk. Iedereen in de nationale ploeg wil spelen voor Barcelona, omdat het één van de beste clubs ter wereld is." De twee Ajacieden stonden in 2018 met grote regelmatig op de cover van Sport en El Mundo Deportivo.

No Poll