'Ondanks aanbiedingen vanuit Duitsland en Engeland, koos ik in 1997 voor Ajax'

'Ondanks aanbiedingen vanuit Duitsland en Engeland, koos ik in 1997 voor Ajax'

19-10-2018 11:58
13

De competitiewedstrijd tussen sc Heerenveen en Ajax heeft zaterdag een speciaal tintje voor Ole Tobiasen. De oud-verdediger uit Denemarken speelde voor beide clubs.

Tobiasen verhuisde in 1997 van Heerenveen en Ajax. "Op een gegeven moment werd ik gebeld door een Deense zaakwaarnemer: Ajax had interesse. Of beter gezegd: Morten Olsen had interesse", blikt hij terug op de Ajax-website. "Hij belde me om op gesprek te komen. Ondanks meerdere aanbiedingen vanuit de Bundesliga en de Premier League koos ik voor Ajax. Het was de beste keuze voor mijn ontwikkeling."

Eenmaal in Amsterdam moest Tobiasen zich aanpassen. "Voor mij was het een grote stap, ik moest hard werken en vooral erg wennen. Het was nog een niveau hoger. Een groter verschil dan het jaar daarvoor toen ik van FC Kopenhagen naar Heerenveen ging. Ik had het geluk dat Foppe de Haan mijn trainer was bij Heerenveen. Hij bootste de Ajax-school na. Zo leerde ik het positiespel, pass- en trapoefeningen en noem maar op."

Tobiasen, tegenwoordig assistent-trainer bij Almere City FC, verwacht zaterdag een overwinning van Ajax op Heerenveen. "Ik denk gewoon dat Ajax wint. Het wordt niet makkelijk, maar ik voorspel een 1-3-overwinning."