Tadic vol lof over Ajax: Ik zou De Ligt, De Jong, Eiting en Wöber eruit pikken

Tadic vol lof over Ajax: "Ik zou De Ligt, De Jong, Eiting en Wöber eruit pikken"

19-10-2018 12:41
86

Dusan Tadic wil de landstitel pakken met Ajax - en niets anders. De achterstand op koploper PSV is na de 3-0 nederlaag van de Amsterdammers in Eindhoven gegroeid naar vijf punten, maar de Serviër zit niet bij de pakken neer.

"We spelen absoluut het mooiste voetbal", claimt Tadic in gesprek met Sport Klub. "Maar ik heb de mensen bij de club ook verteld: aan het einde van het seizoen wil ik niet zeggen dat Ajax het beste voetbal speelde, maar ik wil zeggen dat Ajax het beste voetbal speelde én het kampioenschap in de wacht heeft gesleept."

De vice-aanvoerder weet dat Ajax in de achtervolging moet. "We moeten aan de bak, maar ik hoop dat het lukt. Het wordt niet makkelijk, want PSV heeft een geweldig team. Ze spelen minder aantrekkelijk, maar kunnen wel op resultaat spelen. Ik verwacht een mooi gevecht."

Tadic prijst de 'mix van jeugd en ervaring' in de selectie van Ajax. "We hebben talentvolle en ervaren spelers. De grootste talenten? Ik zou De Ligt, De Jong, Eiting en Wöber eruit pikken. Iedereen heeft veel potentie en werkt hard om beter te worden. We leren elke dag van elkaar."