Ten Hag zet streep door Ajax-international: Hij is niet goed teruggekomen

Ten Hag zet streep door Ajax-international: "Hij is niet goed teruggekomen"

19-10-2018 13:12
70

Ajax moet het zaterdag in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen stellen zonder Nicolás Tagliafico. De Argentijn heeft een blessure opgelopen.

Tagliafico keerde deze week met heupklachten terug van interlandverplichtingen met Argentinië. In de oefenwedstrijd tegen Brazilië werd hij na 82 minuten gewisseld. "Hij is niet goed teruggekomen en zal er niet bij zijn", bevestigt Ten Hag op de persconferentie, daags voor het duel met Heerenveen. "Ik hoop dat hij dinsdag (tegen Benfica, red.) inzetbaar is, maar zekerheid heb ik niet."

Hakim Ziyech is een twijfelgeval. Ten Hag heeft goede hoop dat de spelmaker van Ajax bij de wedstrijdselectie zit. Of hij speelt is nog even afwachten. Ziyech trainde donderdag mee met de groep en zal vrijdag ook weer van de partij zijn. De kans is klein dat Ajax onnodige risico's neemt, omdat de cruciale Champions League-wedstrijd tegen Benfica drie dagen later op het programma staat.

Op de vraag of hij Ziyech durft te sparen, antwoordt Ten Hag: "Ik zou het niet sparen noemen. We moeten wel verantwoord kijken, want we spelen drie wedstrijden in acht dagen. Hij komt uit een spierblessure, dus wat is verantwoord? Daar moeten we een keuze in maken."