Ten Hag: De speler moet wel altijd beseffen: waar worden ze betaald?

Ten Hag: "De speler moet wel altijd beseffen: waar worden ze betaald?"

19-10-2018 13:36
50

Erik ten Hag is blij met de omgang van Oranje-bondscoach Ronald Koeman met de spelers van Ajax. In de oefeninterland tegen België werd onder meer Matthijs de Ligt na 45 minuten gewisseld, tot tevredenheid van de Ajax-trainer.

"Ik denk dat hij dat op heel verantwoorde wijze doet", aldus Ten Hag op de persconferentie van Ajax over Koeman. "Niet alleen hij, ook andere coaches. Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid."

De Ajax-coach heeft geen stem in het selectiebeleid van Koeman. "We klankborden wel, maar als ze speler zijn van het nationale team is de keuze aan de bondscoach en de speler zelf. De speler moet wel altijd beseffen: waar worden ze betaald? En wat is belangrijk voor mij en de ontwikkeling op korte en lange termijn? Dat moeten spelers zelf afwegen."

Ten Hag herhaalt dat hij 'echt niet zenuwachtig' voor een wedstrijd van het Nederlands elftal zit. "Ik heb niet de gedachte: als hij maar niet geblesseerd raakt. Dat is het probleem niet. Nu met Nico (Tagliafico, red.) valt het even tegen, maar dat weet je."