Keeperswissel bij Feyenoord: Rotterdamse ziekenboeg vrijwel volledig leeggestroomd

Keeperswissel bij Feyenoord: Rotterdamse ziekenboeg vrijwel volledig leeggestroomd

19-10-2018 14:37
28

Justin Bijlow zal zondagmiddag tegen PEC Zwolle weer onder de Feyenoord-lat staan, liet trainer Giovanni van Bronckhorst weten tijdens de persconferentie van vrijdag. De twintigjarige sluitpost moest de vorige twee wedstrijden tegen Vitesse en Willem II nog overslaan vanwege een knieblessure.

De voltallige selectie, afgezien van de langdurig geblesseerde Ridgeciano Haps, is nu fit. Ook Nicolai Jörgensen begint steeds fitter te worden. De Deense spits werd niet opgeroepen voor de nationale ploeg, maar speelde onlangs wel negentig minuten mee met Jong Feyenoord en heeft volop aan zijn herstel kunnen werken.

Van Bronckhorst kreeg tijdens het wekelijks perspraatje ook vragen over het veldspel van zijn ploeg. De Rotterdammers kregen veel kritiek op hun weinig overtuigende positiespel en de trainer heeft daar begrip voor. "Dat vind ik alleen maar goed. Als er één kritisch is, ben ik dat wel", wordt Van Bronckhorst geciteerd door RTV Rijnmond. De trainer vindt dat zijn spelers tot meer in staat zijn dan ze vooralsnog hebben laten zien. "Wij kunnen goed voetballen. Maar als er geen beweging en baltempo is, krijgen wij het moeilijk. Op training doen we dat goed, nu moeten we het vertalen naar duels."