'Twee jaar terug werkte ik nog in mijn vaders bakkerij. Nu speel ik om de titel'

'Twee jaar terug werkte ik nog in mijn vaders bakkerij. Nu speel ik om de titel'

Gepubliceerd: vrijdag 19 oktober 2018 om 15:59vr 19-10-2018 om 15:59

Go Ahead Eagles-verdediger Julius Bliek is aan een stormachtige ontwikkeling bezig. De 24-jarige Zeeuw speelde twee jaar gelden nog voor de amateurs van VV Kloetinge, speelde zich in de kijker bij FC Dordrecht en maakte onlangs tegen Sparta zijn basisdebuut namens Go Ahead.

Na de 2-2 tegen Sparta, waarin hij zelfs tot scoren kwam, trakteerde Bliek zijn teamgenoten en de pers op Zeeuwse bolussen uit de bakkerij van zijn vader. "Bij FC Dordrecht heb ik dat vorig jaar ook gedaan na mijn debuut. Dus nu weer. Mijn vader is met een kofferbak vol bolussen naar Deventer gereden", vertelt de verdediger aan het Algemeen Dagblad.

Bliek geniet van het profbestaan. "Twee jaar terug speelde ik nog bij de amateurs van Kloetinge en werkte ik in de bakkerij van mijn vader in Middelburg. En nu speel ik met Go Ahead voor het kampioenschap. Prachtig." Vader Bliek zal aan het einde van het seizoen hoe dan ook hard aan het werk moeten. "Of alle Go Ahead-fans een bolus krijgen als we promoveren? Dat is beloofd. Ik zorg ervoor dat mijn vader 10.000 bolussen naar Deventer brengt. En als we niet promoveren ook."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws