Bom onder nieuw stadion eerstedivisionist: 'Onbegrijpelijk dat ze de deur sluiten'

Bom onder nieuw stadion eerstedivisionist: 'Onbegrijpelijk dat ze de deur sluiten'

19-10-2018 17:28
32

De komst van het nieuwe stadion van SC Cambuur lijkt op losse schroeven te staan. De Friese club is overvallen door het nieuws dat ROC Friese Poort zich terugtrekt.

De scholengemeenschap zou zich vestigen in het te ontwikkelen stadiongebied, maar vanwege een geschil met de gemeente Leeuwarden trekt het de stekker uit de deelname. De partijen steggelen over de huisvesting tot het moment van oplevering van de nieuwe locatie, weet Voetbal International.

'We zijn uitermate teleurgesteld over het plotselinge en eenzijdige besluit van de ROC Friese Poort om zich terug te trekken uit de WTC planontwikkeling', reageert de directie en raad van commissarissen van Cambuur in een verklaring. 'Het is ons inziens een geschil tussen de ROC Friese Poort en de Gemeente Leeuwarden en SC Cambuur is geen partij in de gemaakte afspraken tussen deze twee partijen. Voor SC Cambuur is het onbegrijpelijk dat de ROC Friese Poort, zonder enig vooroverleg met de andere partners, de deur lijkt te sluiten.'

Volgens de Keuken Kampioen Divisie-club blijft het grote doel om een nieuw stadion te realiseren. De club blijft zich dan ook inzetten voor de huidige planontwikkeling en kondigt aan zo spoedig mogelijk in overleg te gaan met alle betrokken partijen.

VI claimt evenwel dat de beslissing van ROC Friese Poort 'een bom' onder de plannen legt. De scholengemeenschap is een van de belangrijkste partijen in de herontwikkeling van het gebied.