'Ik wil Vitesse-trainer worden, ben tactisch sterk en weet hoe het moet in de top'

'Ik wil Vitesse-trainer worden, ben tactisch sterk en weet hoe het moet in de top'

19-10-2018 18:10
28

Theo Janssen maakt er geen geheim van: het is zijn doel om hoofdtrainer van Vitesse te worden. De voormalige middenvelder ziet een rol als assistent van Leonid Slutsky niet zittten.

"In de toekomst wil ik natuurlijk trainer worden van Vitesse. Daar ben ik nu al voor bezig, ik ben ervaring aan het opdoen", zegt Janssen, die momenteel Vitesse O19 onder zijn hoede heeft, tegen Omroep Gelderland. "Maar om coach van Vitesse te worden moet je eerst een paar jaar trainer zijn van een jeugdploeg, voordat je aan de cursus coach betaald voetbal kan starten."

Of Janssen het daadwerkelijk schopt tot hoofdtrainer in Arnhem is van meer factoren afhankelijk, weet hij. "Het is afwachten welke kansen je van de club krijgt en of je die kans wel krijgt. Ik weet in ieder geval dat ik als trainer tactisch sterk ben en precies weet hoe het wel en niet moet in de top. Ik denk dat ik voetballers veel bij te brengen heb."

Over Slutsky is Janssen positief. Had hij niet als assistent op de bank willen zitten? "Nee, zeker niet. Ik ben iemand die graag mijn mening geeft en wil dat dat direct invloed heeft. Ik zie mezelf dus niet zozeer als assistent."