Feyenoord-reserve: 'Ik mag niet liegen: het is moeilijk. Maar trainer niet blind'

Feyenoord-reserve: 'Ik mag niet liegen: het is moeilijk. Maar trainer niet blind'

19-10-2018 19:34
25

De roep om Yassin Ayoub klinkt steeds luider bij Feyenoord, maar vooralsnog is hij bankzitter in De Kuip. De 24-jarige middenvelder erkent dat het aan hem knaagt. Hij viel in de Eredivisie pas vier keer in.

"Eerlijk is eerlijk: het is moeilijk. Ik hoor natuurlijk ook de geluiden en ben voor mijn gevoel goed ingevallen op de momenten die ik kreeg", zegt Ayoub tegen RTV Rijnmond. "Ik mag niet liegen: het is moeilijk. Maar ik denk dat geduld het sleutelwoord is. Niet alleen in voetbal, maar in het leven."

Om uitleg van trainer Giovanni van Bronckhorst vroeg de oud-speler van FC Utrecht nog niet. "Als ik eerlijk ben hebben we daar niet heel veel over gesproken. Ik ben geen persoon die daar naar vraagt. Als de trainer mij niet opstelt, heeft hij daar een reden voor. Hij is ook niet blind."

Naast het veld is Ayoub bovendien met andere dingen bezig. Dat vindt hij veel interessanter. "Wat er allemaal gebeurt in de wereld en situaties die mensen meemaken in hun leven. Dat is veel interessanter dan het standaardleventje van mij."

De Marokkaan probeert van ieder moment te genieten: "Je moet blij zijn dat je mag lachen en blij zijn dat je mag leven en gezond bent. Dat het in het leven niet altijd gaat zoals je zelf wil, wil niet zeggen dat het einde van de wereld nadert."

No Poll