De Jong: 'Denk niet dat Ten Hag dat weer doet, liep niet zo goed af vorige keer'

De Jong: 'Denk niet dat Ten Hag dat weer doet, liep niet zo goed af vorige keer'

19-10-2018 21:35
15

Frenkie de Jong kijkt uit naar de komende duels van Ajax. De Amsterdammers nemen het achtereenvolgens op tegen sc Heerenveen-uit, Benfica-thuis én Feyenoord-thuis.

De 21-jarige middenvelder hoopt nu hij weer fit is dat trainer Erik ten Hag een plekje voor hem inruimt, ondanks dat Ajax de laatste duels goed presteerde. "We zullen zien. Misschien laat hij het wel zo staan. Ik heb er toch geen invloed op nu", zegt de Oranje-international tegen FOX Sports.

Of zal Ten Hag hem weer in de verdediging zetten? "Dat denk ik niet, dat liep niet zo goed af de vorige keer", doelt hij op de 3-0 nederlaag bij PSV. "Ik weet niet of hij dat nog een keer gaat doen." De Jong verheugt zich in ieder geval op een mooie voetbalweek. "Eerst Heerenveen-uit, een mooie wedstrijd. Dan de confrontatie met Benfica en daarna nog de Klassieker."

De middenvelder krijgt de vraag of het lastiger is om voor of juist ná een Champions League-wedstrijd in de Eredivisie aan te treden. "Ik denk vooral de Champions League-wedstrijd zélf."