Go Ahead alleen aan kop na zege in topper en misstap van Sparta

19-10-2018 21:55
43

Go Ahead Eagles mag zich na vrijdag alleen koploper van de Keuken Kampioen Divisie noemen. De ploeg van coach John Stegeman trok in de topper tegen Almere City aan het langste eind dankzij een doelpunt van Istvan Bakx: 0-1.

Bakx maakte drie minuten voor de rust de belangrijke treffer voor Go Ahead Eagles. De middenvelder kon na een pass van Julian Lelieveld vrij op keeper Timo Plattel af en miste niet. Go Ahead en Almere stonden voorafgaand aan het duel gedeeld aan kop met twintig punten.

Sparta had eveneens twintig punten, maar kwam op bezoek bij Roda JC niet verder dan een gelijkspel: 1-1. Lars Veldwijk bracht de bezoekers in Kerkrade op voorsprong. Mitchel Paulissen verzilverde een klein kwartier voor het einde een penalty.

De Brabantse burenruzie tussen Top Oss en FC Den Bosch werd gewonnen door de Bosschenaren. Een onbegrijpbare terugspeelbal van Bryan Smeets kon onderschept worden door Oussama Bouyaghlafen en hij strafde de fout genadeloos af: 0-1.

De uitwedstrijd van Jong AZ tegen FC Dordrecht stond in het teken van de rentree van Calvin Stengs. Savvas Mourgos zette de thuisploeg op voorsprong, maar Stengs bewees meteen zijn waarde. De bal ging op de stip na een overtreding op de aanvaller. Ferdy Druijff benutte het buitenkansje en bepaalde de eindstand op 1-1.

Maximiliano Romero was met een voorassist op Cody Gakpo belangrijk voor Jong PSV. MVV kwam terug via Joeri Schroijen, maar de veelbesproken Jordan Teze zette de Eindhovenaren opnieuw op voorsprong. In de slotfase ging het alsnog mis voor Jong PSV. Schroijen maakte er op schitterende wijze 2-2 van.

Jong Ajax herstelde zich van de nederlaag tegen Jong PSV. De Amsterdamse beloften waren met 2-1 te sterk voor RKC Waalwijk door twee goals van Danilo Pereira. Eenvoudig kwam de zege niet tot stand na een rode kaart voor Navajo Bakboord vanwege een vermeende elleboogstoot.