In het kort: Memphis belangrijk bij Lyon, kaartjes Oranjedames binnen half uur weg

In het kort: Memphis belangrijk bij Lyon, kaartjes Oranjedames binnen half uur weg

19-10-2018 23:03
15

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Memphis belangrijk bij Olympique Lyon
Olympique Lyon heeft vrijdagavond een belangrijke overwinning geboekt op Nimes. Daardoor staat de club nu derde in de Ligue 1. Memphis Depay had een aandeel in de zege. De aanvaller (24) was vorige week nog trefzeker tegen Duitsland namens Oranje en was ook tegen Nimes op dreef. Moussa Dembélè zorgde voor de rust al voor de voorsprong. In de laatste minuut van de tweede helft besliste Memphis de wedstrijd. Lyon staat derde, maar moet nog wel een achterstand van tien punten goed zien te maken op koploper Paris Saint-Germain.

Standbeeld voor Cruijff
In Amsterdam komt een standbeeld van Johan Cruijff te staan. In drie maanden tijd heeft de werkgroep 'Deze man verdient een standbeeld' 75.000 euro opgehaald via een online inzamelingsactie en een collecte tijdens Ajax-AZ (5-0). Er moet nog wel bekend worden wie het standbeeld gaat maken. Daarna wordt het binnen twee seizoenen onthuld. 

Oranje kan rekenen op uitverkocht stadion
De Oranjedames kunnen op vrijdag 9 november op een uitverkocht Galgenwaard rekenen tegen Zwitserland, een wedstrijd in de finale van de play-offs voor een WK-ticket. De beschikbare 23.750 kaarten waren binnen een half uur uitverkocht. De KNVB gaat onderzoeken of de Oranjedames hun wedstrijden voortaan in de Johan Cruijff Arena of De Kuip kunnen spelen, om aan de vraag te kunnen voldoen.