'Man City zet De Jong op exclusief lijstje en overweegt monsterbod op Ajacied'

'Man City zet De Jong op exclusief lijstje en overweegt monsterbod op Ajacied'

19-10-2018 23:34
110

Manchester City is serieus in de markt voor Frenkie de Jong. Dat meldt het Algemeen Dagblad vrijdagavond. De 21-jarige middenvelder van Ajax behoort tot een exclusief rijtje 'top transfer targets'.

City heeft De Jong de afgelopen periode meerdere keren laten bekijken door scouts. De rapporten zijn positief en mede daardoor staat hij hoog op het verlanglijstje van The Citizens. City zou bereid zijn om zeventig miljoen euro te betalen voor de Oranje-international.

De Premier League-topclub overweegt om komende zomer een bod te doen op De Jong. Manager Pep Guardiola zoekt naar een mogelijke opvolger van Fernandinho en ziet in De Jong een kandidaat. 'In De Jong ziet Guardiola een soortgelijke ‘deep-lying playmaker’, een regisseur die de lijnen kan uitzetten, maar ook de druk op de defensie kan verlichten. Meer een voetballer dan een breker', schrijft het AD.

City is niet van plan om te overhaasten, maar dat zou kunnen veranderen omdat de interesse in De Jong alleen maar toeneemt. Van alle genoemde clubs lijkt FC Barcelona het meest serieus. Ook Real Madrid, Tottenham Hotspur en Juventus zijn al genoemd. Mocht de concurrentie serieus toenemen, dan zou de technische leiding van City ook een winters bod neer kunnen leggen bij directeur spelersbeleid Marc Overmars.