Nijland pareert kritiek: 'Had zijn beste vrienden uitgenodigd, zat ik niet bij'

Nijland pareert kritiek: 'Had zijn beste vrienden uitgenodigd, zat ik niet bij'

20-10-2018 07:12
22

Hans Nijland leek onaantastbaar bij FC Groningen, de club die de afgelopen 22 jaar onder zijn leiding een opmars beleefde. Dit seizoen is alles anders: de algemeen directeur ligt onder vuur vanwege het beleid, de sportieve prestaties en vermeende vriendjespolitiek.

Nijland erkent dat hij misschien beter had kunnen stoppen in 2015. "Voor eigen eer en glorie had ik in 2015 moeten stoppen. Nieuw stadion, de beker gewonnen, financieel kerngezond – toedeledokie", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Maar kijk, zo zit ik niet in elkaar. Laat staan dat ik wegloop als het moeilijk wordt. Zou ik nooit doen. Juist nu ben ik ongelooflijk strijdbaar."

"Het gaat niet om Hans Nijland. Het gaat om de club", vervolgt hij. "Ik vind het erg om Groningen zo te zien. Voor de supporters, maar ook voor Danny Buijs, die net als trainer begint. Of voor Ron Jans, op wie de pijlen nu zijn gericht. Dát doet mij pijn." Toch richtten de pijlen zich aanvankelijk op Nijland. "Ik denk omdat het vorige seizoen ook moeizaam verliep. Alleen laten we niet doen alsof het al járen niet goed gaat. Dat is niet waar."

Ook de kritiek dat de aanstelling van Ron Jans vriendjespolitiek is, pareert Nijland. "Een zeer gewaardeerde collega, maar Ron vierde onlangs zijn zestigste verjaardag en had daarvoor zijn beste vrienden uitgenodigd. Daar zat ik niet bij. Overigens heb ik Ron daar uiteraard op aangesproken, haha. Ik heb ongelooflijk vaak discussies met Ron - ook in zijn tijd als trainer. Dus waar die verhalen over vriendjespolitiek vandaan komen? Geen idee."

No Poll