Van Bronckhorst: 'Om te zeggen dat we er helemaal niet bij zijn, gaat te ver'

Van Bronckhorst: 'Om te zeggen dat we er helemaal niet bij zijn, gaat te ver'

20-10-2018 07:53
63

Feyenoord was in 2014 nog hofleverancier van het Nederlands elftal, maar momenteel spelen de Rotterdammers een marginale rol in de opleving van Oranje. Tegen Duitsland en België kreeg alleen Tonny Vilhena een uitnodiging van bondscoach Ronald Koeman.

"Hoe dat komt, is lastig te zeggen. Maar om nou te zeggen dat we er helemaal niet bij zijn, gaat me ook te ver", zegt Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst in het Algemeen Dagblad. "Naast Vilhena heeft de bondscoach keeper Justin Bijlow duidelijk op de radar. Steven Berghuis behoorde tot de kern en kan daar in de toekomst weer bij aansluiten."

"En jonge spelers als Dylan Vente, Tyrell Malacia en Jeremiah St. Juste hebben in mijn ogen de potentie om international te worden", vervolgt Van Bronckhorst. "En het kan snel gaan, blijkt de afgelopen dagen maar weer. Kijk eens hoe snel Rosario en Arnaut Danjuma Groeneveld opeens door zijn gekomen."

Een handicap voor Feyenoord lijkt het mislopen van Europees voetbal, maar ook het ontbreken van een beloftenteam in de Keuken Kampioen Divisie. "Het is beter dat je op het moment dat je bij het eerste aansluit, al vijftig, zestig wedstrijden op niveau hebt gespeeld", erkent Van Bronckhorst in De Telegraaf. "Maar het is al een aantal jaar zo dat wij niet het podium hebben voor onze talenten om zich op jonge leeftijd te meten met oudere jongens."