Van Bommel predikt geduld met topaankoop: 'Ga dat maar eens uitleggen aan hem'

Van Bommel predikt geduld met topaankoop: 'Ga dat maar eens uitleggen aan hem'

20-10-2018 08:14
23

Maximiliano Romero mocht vrijdagavond eindelijk weer minuten maken voor Jong PSV in het competitieduel met MVV. PSV-trainer Mark van Bommel ziet dat het de goede kant op gaat met de aankoop van tien miljoen euro, maar predikt geduld.

"We hebben geen haast", zegt Van Bommel in De Telegraaf. De Eindhovenaren gooiden het over een andere boeg, nadat Romero eind augustus de zoveelste terugslag had gekregen. "We hebben er toen bewust voor gekozen om hem uit de wedstrijden te halen. Hij moet superfit worden. We hebben hem laten werken aan specifieke dingen. Snelheid, uithoudingsvermogen, kracht, noem maar op."

"Hij zit nu in de fase dat hij weer trainings- en wedstrijdfit moet worden", vervolgt Van Bommel over de negentienjarige spits. "Het is niet zo dat hij, nu hij weer met de groep traint, opeens honderd procent is." De trainer erkent dat de situatie zwaar is voor de Argentijn. "We hebben nu dus een plan met hem gemaakt. Ga dat dan maar eens uitleggen aan een speler die al zo lang geblesseerd is."

"Maxi gaat er goed mee om. Hij begrijpt het", stelt Van Bommel. "We moeten het niet overhaasten en gaan er geen datum op plakken. Dat geduld moeten we als club opbrengen. En dus ook als speler. Hij is er lang uit geweest, kreeg tegenslagen of kleine blessures, ook nog een trainerswissel en zo ging hij op en neer. Het is voor hem niet makkelijk geweest."