De Ligt over transfer: 'Genoeg om voor te strijden, wil daar deel van uitmaken'

De Ligt over transfer: 'Genoeg om voor te strijden, wil daar deel van uitmaken'

20-10-2018 09:25
20

De Catalaanse sportkranten buitelen over elkaar heen met primeurs over Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong. De negentienjarige aanvoerder van Ajax houdt zich niet bezig met de vermeende belangstelling van FC Barcelona.

"Ik denk op dit moment niet aan Barcelona. Het heeft geen zin om te denken over volgend jaar, over het jaar daarop of over waar ik over tien jaar sta", zegt De Ligt tegen de NOS. "Ik lees die kranten niet. Ik heb wel wat foto's gezien", doelt hij op de vele voorpagina's van Sport en El Mundo Deportivo die hij siert met De Jong. "Het is niet normaal, lijkt mij. Als je in Nederland woont en je staat op de cover in Spanje is dat wel apart."

Van slag raakt de verdediger niet. "Het gebeurt. Het is niet zo dat ik er heel blij van word of denk: wat is dit nou?" aldus De Ligt. "Ik zal er niet zomaar beter van worden. Meer zelfvertrouwen? Dat zou kunnen. Maar ik heb van mezelf veel zelfvertrouwen, ik heb de kranten daar niet voor nodig."

Over een mogelijke transfer kan De Ligt niet veel kwijt. "Wat er gaat gebeuren hangt van veel dingen af. Je zult het goed moeten blijven doen bij Ajax, anders word je niet eens meer in één adem genoemd met Barcelona." Een vertrek in de winter lijkt uitgesloten. Ajax is nog op drie fronten actief. "Er zijn nog genoeg prijzen om voor te strijden. En dat is wel iets waar ik deel van uit wil maken."

No Poll