Guardiola maant City tot actie: 'Kijken niet alleen naar recente prestaties'

Guardiola maant City tot actie: 'Kijken niet alleen naar recente prestaties'

20-10-2018 10:08
12

Manager Pep Guardiola heeft Manchester City aangespoord om de contractverlenging van Leroy Sané snel in orde te maken. De Premier League-kampioen is al enige tijd in gesprek met de zaakwaarnemer van de Duitser, maar tot dusver zonder resultaat.

Ook Raheem Sterling tekende nog altijd niet bij in het Etihad Stadium, meldt The Sun. Sané begon dit seizoen pas drie competitieduels in de basis, maar Guardiola wil de 22-jarige vleugelaanvaller niet kwijt. "Absoluut niet. De club is er mee bezig. We kijken niet alleen naar de recente prestaties. We verlengen het contract van Sterling ook niet omdat hij twee keer scoorde tegen Spanje."

"We waarderen simpelweg de kwaliteiten van de spelers en hoe ze zich opstellen", vervolgt de manager. "Er zijn soms betere en soms mindere momenten, maar dat is normaal. Je moet jonge spelers op die slechte momenten helpen, hen helpen te begrijpen dat ze consistent moeten spelen om betere spelers te worden."

Guardiola benadrukt dat hij geen twijfels heeft over Sané en Sterling. Laatstgenoemde lijkt momenteel de voorkeur te genieten met zeven basisplaatsen en vier goals in de Premier League. Sané ligt nog tot medio 2021 vast, Sterling heeft een contract tot de zomer van 2020.