Stengs versiert penalty bij langverwachte rentree: 'Vuistje gemaakt, lekker'

Stengs versiert penalty bij langverwachte rentree: 'Vuistje gemaakt, lekker'

Gepubliceerd: zaterdag 20 oktober 2018 om 12:29za 20-10-2018 om 12:29

Calvin Stengs is eindelijk weer terug in het betaald voetbal. Het AZ-talent scheurde in augustus 2017 zijn kruisband af en maakte vrijdagavond zijn langverwachte rentree tijdens de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tussen FC Dordrecht en Jong AZ.

Stengs hield het, na veeriten maanden afwezigheid, precies een uur vol aan de Krommedijk. "Het was even wennen. Ik denk dat ik nog een beetje ritme mis, maar uiteindelijk kwam ik er wat beter in", laat hij weten aan de NOS. "Bij mij overheerst de blijdschap dat ik zestig minuten heb kunnen spelen en hoe ik uit de wedstrijd ben gekomen." De knie van de negentienjarige aanvaller was flink ingetapet, hoewel dat niet direct nodig leek. "Misschien zit nog in mijn hoofd dat ik denk dat het helpt. Voorlopig speel ik er wel mee."

De geboren Amsterdammer was tijdens zijn rentree direct van waarde voor Jong Az. Na een half uur spelen versierde Stengs in duel met Maarten Peijnenburg een penalty. Keuken Kampioen Divisie-topscorer Ferdy Druijf scoorde vanaf elf meter en legde de 1-1 eindstand vast. "Ik maakte wel even een vuistje, zo van: dit is wel lekker. Maar ik wil nog steeds meer", vertelt Stengs over zijn bijdrage.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Stengs zijn oude niveau weer halen?

(1597 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws